Laserontharing

Laserontharing, LightSheer Diode Laser

Laserontharing, bij ons kunt u terecht voor een behandeling met de LightSheer Diode laser. Heeft u last van ongewenste haargroei dan is laserontharing met deze laser wellicht de beste voor u. Deze laser heeft door zijn unieke golflengte veel voordelen ten opzichte van andere laser- of lichtapparaten. De laser mag na goedgekeurde wetenschappelijke onderzoeken van de Food en Drug Administration in de USA als enige ontharingslaser de term ‘permanente haarvermindering’ gebruiken.

De LightSheer Diode laser is een pigment- (kleurstof)laser, waardoor alleen gepigmenteerd haar kan worden behandeld. Blond, grijs en rood haar kan niet met laser behandeld worden. Bruine en zwarte haren zijn juist zeer geschikt voor laserontharing. De kleurstof in de haren wordt zeer warm, deze hitte zorgt ervoor dat het haarzakje verbrandt, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. Alleen haren die zich in de actieve groeifase bevinden worden voldoende verhit om te worden vernietigd. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is daarom gemiddeld 5 tot 8. Er zit 6 tot 10 weken tussen elke behandeling, afhankelijk van de plek die behandeld wordt.

Laserontharing

Eerste gesprek, laserontharing

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid en haren geschikt zijn voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:

  • Uw haren mogen niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken zijn.
  • Uw huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of selftanner.
  • Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht, uw medicijngebruik is belangrijk om te melden.
  • De mogelijke bijwerkingen van de behandeling komen aan bod en wat u kunt doen om de kans op bijwerkingen te verkleinen.
  • Tevens kunnen we aangeven wat de behandeling gaat kosten en of uw zorgverzekeraar (een gedeelte van) de behandeling vergoedt.

Laserontharing behandeling

Vlak voor de behandeling wordt het te behandelen gebied geschoren (dit kunt u ook thuis doen). U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Er wordt een (echo)gel gebruikt om (onder andere) makkelijk over de huid te kunnen glijden. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw type huid en haren. De behandeling kan heel gevoelig zijn. Na de behandeling kan de huid gekoeld worden om de hitte uit de huid te halen en pijn te verlichten. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk iets gezwollen zijn. Tussen de behandelingen door mag u de haren die terugkomen alleen knippen of scheren en uw huid moet beschermd worden tegen de zon zodat deze niet bruin wordt.

Resultaat

U kunt verwachten dat uw haargroei sterk zal verminderen voor een lange tijd. Als er haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. We kunnen niet garanderen dat de behandeling een goed resultaat geeft. In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten.

Tarieven

De behandelingen van gezichtsbeharing worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Lees meer