Glycolzuur Peeling

Glycolzuur peeling

Bij een glycolzuur peeling worden producten gebruikt die ervoor zorgen dat de binding tussen de (dode) hoorncellen aan het huidoppervlak worden verbroken zodat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor schilferen dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Een glycolzuur peeling wordt ingezet om een ruwere huid gladder te maken of de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. Na een peeling voelt de huid gladder aan. Het vermindert het aantal en de ernst van rimpels en kleurverschillen. Tevens worden peelings ingezet bij acne, grove poriën en littekens. Het geeft een sterk verfrissend effect.

Soorten glycolzuur peeling

De huidtherapeut maakt gebruik van verschillende peelings variërend van oppervlakkige die progressief resultaten boeken en slechts een korte herstelperiode heeft, tot de middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Glycolzuur peeling

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Acne en acne littekens
  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • Rimpeltjes
  • Grove poriën
  • Littekens (door brandwonden)

Glycolzuur peeling (fruitzuur peeling)

Er zijn verschillende mogelijkheden betreffende de keuze van de peeling en de verschillende sterktes. Soms worden ze gecombineerd gebruikt. Dit hangt onder andere af van de conditie van uw huid en het doel van de peeling.

Glycolzuur (40 – 70%) is in staat diep in de huid door te dringen en daar zijn werk te doen. Het geeft een sterk huidverbeterend effect. De peeling zorgt voor een verbeterde celvernieuwing waardoor het donkere verkleuringen van de huid verbleekt en rimpels, littekens en grove poriën minder zichtbaar maakt. De huid krijgt een fijnere structuur en oogt gladder, frisser en egaler. Bij acne vermindert het gebruik van glycolzuur peeling de kans op nieuwe ontstekingen. De huid is door het gebruik beter in staat haar vocht vast te houden waardoor het ook zeer geschikt is voor de droge huid.

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Chemische peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere door een pre-peeling om uw huid gedurende twee weken voor te bereiden op de peeling en producten voor nazorg.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de behandeling wordt uw huid eerst grondig gereinigd. Daarna wordt de vloeistof aangebracht die de bovenste laag van de huid verweekt. De sensatie van de peeling is afhankelijk van de sterkte van de peeling en kan een licht prikkelend en brandend gevoel geven. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een oppervlakkig peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Bij een middel-diepe peeling moet u rekenen op 5 tot 7 dagen herstelperiode. Er zal roodheid, schilfering en zwelling optreden van de behandelde huidgebieden, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. Vooral de eerste maanden na de behandeling moet u uw huid goed tegen de zon beschermen.

Effectiviteit

Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een volledig resultaat kunt u het beste kiezen voor een chemische peeling in kuurverband, inclusief producten voor thuisgebruik. Voor een oppervlakkig peeling wordt een herhaling per kwartaal geadviseerd om het resultaat te behouden. Middel-diepe peelings hoeven niet zo vaak herhaald te worden.

Camouflage

Na een behandeling mag Lycogel altijd gebruikt worden Zo kunt u mooi de deur uit. Lees meer

 

lycogel-camouflage