Acne behandeling

Acne verhelpen met Acnetherapie

Acne behandeling is een manier om een aandoening van de talgklieren te verhelpen. De talgklieren monden uit in haarzakjes en als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acne. De aandoening manifesteert zich meestal aan het begin van de puberteit. De hormonale veranderingen in deze periode oefenen invloed uit op de huid. Na de adolescentie, neemt de aandoening meestal spontaan af. Maar bij sommige personen blijft het terugkomen of ontstaat het pas na de adolescentie. De achterliggende oorzaak van acne is nog niet precies opgelost, maar duidelijk is dat de aandoening door samenwerking van verschillende factoren ontstaat. Acne behandeling wordt verholpen met behulp van acnetherapie.

Acne behandeling

Welke mechanismen spelen een rol bij acne?

  • verhoogde talgproductie
  • hyperkeratinisatie en obstructie van de talgklieruitvoergang
  • bacteriële kolonisatie van de talgklier

De verschillende vormen van acne

Behalve acne vulgaris, hetgeen de meest voorkomende vorm van acne is, zijn er nog enkele vormen van acne met een ander beeld of een ander beloop.

• Acne Conglobata

Dit is een ernstige vorm van acne, die voornamelijk bij mannen voorkomt en vaak lang na het 20e jaar blijft bestaan. De ontstekingen verlopen veel heviger dan bij acne vulgaris. De schouders, de rug en de borst zijn over het algemeen erger aangedaan dan het gezicht. Kenmerkend zijn de grote onderhuidse knobbels en abcessen (met pus gevulde holtes), die uiteindelijk genezen met achterlating van ontsierende littekens.

• Hidradenitis Suppurativa

Dit is een variant van acne op ongewone plaatsen, zoals de oksels, de liezen en op de billen. Het kan zeer ernstig zijn. De steeds terugkerende ontstekingen en abcessen kunnen de patiënt veel ongemak bezorgen. Deze vorm van acne komt meestal voor na het 20e levensjaar. Hidradenitis is vaak zeer goed te behandelen met behulp van acne behandeling. Hierdoor is het mogelijk Hidradenitis Suppurativa goed onder controle te houden!

• Acne excoriée

Sommige mensen met acne, veelal jonge vrouwen met geringe acne, kunnen zo geobsedeerd raken door de huidaandoening, dat iedere pukkel wordt opengekrabd of uitgeknepen, waardoor de ontsteking alleen maar erger wordt en littekenvorming ontstaat.

Hoe werkt acne behandeling?

Acne kan gelukkig vaak erg goed behandeld worden. De behandeling bestaat uit een dieptereiniging waarbij alle onzuiverheden worden verwijderd en een chemische peeling die de huid helpt verstoppingen te voorkomen. Vooral dit laatste is erg belangrijk! Er worden zo nodig verschillende chemische peelings toegepast, alleen of in combinatie. Er wordt gestart met een kuur van 6 behandelingen, eens per week of per twee weken. Indien nodig wordt dit uitgebreid met nog 4 behandelingen. Vervolgens is soms een onderhoudsbehandeling noodzakelijk eens in de 2 tot 3 maanden. Een thuisbehandeling met goede producten is bovendien erg belangrijk. Deze producten bevatten lagere concentraties van de chemische peeling. Hierover wordt u geadviseerd tijdens het intakegesprek. Vroegtijdige start met acne behandeling voorkomt vorming van ontsierende littekens!

Voor meer informatie, lees Glycolzuur Peeling.

Camouflage

Na een behandeling mag Lycogel altijd gebruikt worden Zo kunt u mooi de deur uit. Lees meer

lycogel-camouflage

Geef een reactie